Par ekspedīciju:  Piedzīvojumu autoekspedīcija „1000 jūdzes Āfrikas tuksnesī”. 2008. gada marts.

Ekspedīcija, ar automašīnām veicot vairāk kā 4000 km pa Eiropu, šķērsojot Vidusjūru Gibraltāra šaurumā, ieradās Marokā. 10 dienu garajā piedzīvojumu ekspedīcijā ceļotāji iepazinās ar vietējo cilvēku dzīvi, Ziemeļāfrikas kultūru, tradīcijām un vēsturi, kā arī bija jāveic vairāki sarežģīti un dažviet bīstami pārbaudījumi. 
Ekspedīcijas dalībniekiem bija ne tikai jāspēj ar mašīnām veikt grūtu pārbraucienu pa Sahāras tuksneša smiltīm un jādodas Atlasa kalnos uz senu musulmaņu svētnīcu, bet arī ar akvalangiem jāienirst Atlantijas okeāna dzelmē, kura joprojām glabā daudz senu noslēpumu.

Dalībnieki: ceļotājs Harijs Sils, radio 101 DJ Egons Reiters, mūziķis Normunds Rutulis, komiķis Jānis Skutelis, ceļotājs Edgars Zaķis, mūziķis Roberts Gobziņš.

Mans skatījums un pārdomas:

Šī ekspedīcija ir sadalīta 10 sērijās, katra nedaudz ilgāka par 30 minūtēm. Atkal lieliska iespēja ielūkoties pavisam citā Zemes daļā, šoreiz Āfrikā, precīzāk Marokā. Šī ekspedīcija ved krietni aiz turistu maršrutiem, tāpēc ir lieliska iespēja ielūkoties vietās, lietās un cilvēkos, kas iepriekš nebija zināmas. Ekspedīcijā piedalās sabiedrībā plaši pazīstami un zināmi mākslinieki, tāpēc tas tas rada krietni savādāku skatījumu uz ekspedīciju.

Šajā ekspedīcijā var lieliski ieraudzīt cilvēka patieso dabu, kas ļoti atšķiras no tā, kā cilvēks uzvedās uz skatuves vai ikdienā. Iepriekš man bija pavisam savādāks uzskats par dažiem no māksliniekiem, ķas nebija tas labākais, bet ekspedīcijas laikā tas mainījās par 180 grādiem. 

Galu galā, arī amizantu vietu un humors netrūka, iesaku visiem noskatīties, nenožēlosi! Re, šeit arī bezmaksas lejupielāde un citas noderīgas lietas: http://www.qfilma.lv/afrika.html

Attēli:

Video:

Laboja mad, labots 1x