Par ekspedīciju: Piedzīvojumu ekspedīcija „1000 jūdzes līdz Eņģeļu pilsētai”. 2010.gada augusts. 

Piedzīvojumu ekspedīcijas komanda devās uz vienu no skaistākajiem Krievijas ziemeļu reģioniem. vairāk kā 5000 kilometru garu maršrutu pa Arhangeļskas rajonu un Komi republiku. Aizraujoši piedzīvojumi, interesantas tikšanās un pārsteidzoši atklājumi par kādreiz nozīmīgo un attīstīto Krievijas reģionu

Dalībnieki: Dailes teātra aktieri Aldis Siliņš un Gints Grāvelis, žurnāla Geo galvenais redaktors Kaspars Ozols kopā ar ceļotājiem Edgaru Zaķi un Hariju Silu.

Mans skatījums un pārdomas:

Šī ekspedīcija ir sadalīta 12 sērijās, katra nedaudz īsāka par 25 minūtēm. Jau 3. reizi piedzīvojumu ekspedīcija dodās uz Krieviju, šoreiz ziemeļu reģions, beidzot arī oraņžie džipi un bezceļš. Interesanti, ka šoreiz ekspedīcijā dodas četras, nevis ierastie divi 'Land Cruiseri'. 

Galvenokārt šī bija ekspedīcija par Krievijas mirušajiem un pamestajiem ciematiem, kuri pirms vairākiem desmitu gadu plauka. Tagad ir palikušas pāri sabrukušas ēkas, stāsti un atmiņas no pensionāriem, kuri turpina dzīvot šajos ciematos. Cilvēki ir pavisam savādāki no priekštatiem par Krieviju, kas gan ir veidojušies no Maskavas, Pēterburgas un tuvākajiem apgabaliem. Visi ir ļoti atvērti, laipni, nesteidzīgi... Ar;i daba ir piespēlējusi īpaši neparastus laika apstākļus, kas Krieviju padara pavisam savādāku.

Attēli:

Video:

Laboja mad, labots 2x