Par ekspedīciju: Piedzīvojumu autoekspedīcija „1000 jūdzes Urālu kalnos”. 2008.gada augusts.

Divu nedēļu laikā ekspedīcijas dalībnieki speciāli aprīkotās apvidus automašīnās veica vairāk kā 7000 km garu maršrutu smagos bezceļa apstākļos. No Rīgas ekspedīcija devās līdz Krievijas pilsētai Permai, tālāk gar Urālu kalnu pakāji sasniedza Maļebkas ciematu, kas ir pēdējā apdzīvotā vieta pirms anomālo parādību zonas „M –trijstūris”. Ekspedīcijas mērķis ir iegūt pēc iespējas pilnīgāku informāciju par slaveno Krievijas anomālo zonu, kā arī pārbaudīt ceļotāju spēkus ar mašīnām uzbraucot vienā no Urālu kalnu virsotnēm - Čistopā.

Dalībnieki: mūziķis Kaspars Zlidnis, mūziķis Intars Busulis, aktieris Egons Dombrovskis, aktieris Gints Grāvelis, ceļotāji Harijs Sils un Edgars Zaķis.

Mans skatījums un pārdomas:

Šī ekspedīcija ir sadalīta 10 sērijās, katra nedaudz īsāka par 25 minūtēm. Kā jau pirmajā ekspedīcijā, arī šoreiz ceļš ved uz Krieviju, šoreiz nedaudz dziļāk Krievijas vidienē. Arī ekspedīcijas sastāvs mākslinieku rindās ir pamainījies. 

Jau pašā sākumā ir pirmie pārsteigumi, par to, kā anomālās zonas tiek pārveidotas par turistu objektiem un kādas lietas stāsta pieredzējuši ufologi. Arī turpmāk nelielu izbrīnu izraisa Krievijas attieksme pret pasaules nozīmes lietām, kuras tiek aizmirstas un apgādi par to uzņemas parasta skolotāja ar saviem skolēniem.

Protams arī Čistops ar visu Krievijas slepeno bāzi, un visiem stāstiem par un ap to. Gribi vai negribi, bet ilgi pēc tam rodās vēlme par to domāt, pafantazēt un uzzināt sīkāk, kas īsti iespējams nav. Re, šeit arī bezmaksas lejupielāde un citas noderīgas lietas: http://www.qfilma.lv/Urali.html

Attēli:

Video:

Laboja mad, labots 1x