Par ekspedīciju: Piedzīvojumu ekspedīcija „1000 jūdzes Zelta krastā". 2012.gada februāris, marts.

Ekspedīcijas mērķis - uzzināt par kādreiz vareno Ašanti karaļvalsti, kur dzīvoja viens no bagātākajiem karaļiem uz zemes. Neizmērojamas zelta un dimantu atradnes, ziloņkauls un kakao plantācijas pirms 500 gadiem pievilināja nežēlīgos un alkatīgos Eiropas kolonistus, viņi šo vietu nosauca par Zelta krastu. Zelta krasts kļuva par vienu no lielākajiem Āfrikas vergu tirdzniecības centriem, no kura verdzībā tika nosūtīti vairāk kā 2,5 miljoni Zelta krasta iedzīvotāji.

Dalībnieki: radio 101 dīdžejs Egons Reiters un mūziķis Kārlis Kazāks.

Raidījumā neiekļautie materiāli.

Mans skatījums un pārdomas:

Šī ekspedīcija ir sadalīta 10 sērijās, katra nedaudz īsāka par 25 minūtēm. Šoreiz džipiem neliela atpūta un ceļotāji uz Ganu dodas ar lidmašīnu.

Kopā ar gidu Rašedu un šoferi Papa 10 dienu laikā apceļoja visu plašo Ganas teritoriju. Sākot no valsts galvaspilsētas Akras līdz pat Bolgatangai valsts Ziemeļos, sākot no tropu mežiem līdz pat nokļūšanai Āfrikas savanai ceļotāji iepazinās ar tradīcijām, piedalījās vietējo ciematiņu iedzīvotāju svētkos un ikdienā un pats galvenais, ieguva paŗliecību, ka Gana dzīvo draudzīgi un viesmīlīgi cilvēki. 

Re, šeit arī bezmaksas lejupielāde un citas noderīgas lietas: http://www.qfilma.lv/Gana.html .

Attēli:

Video:

Laboja mad, labots 2x