Par Ekspedīciju: Piedzīvojumu ekspedīcija „1000 jūdzes Transilvānijā” 2009.gada septembris.

Ekspedīcijas mērķis ir nokļūt līdz grūti sasniedzamām Karpatu kalnu alām, 
kur pirms dažiem gadiem tika atklāta Eiropā senākā cilvēku apmetne, kā arī
sameklēt īsto leģendārā grāfa Drakulas pili, kas atrodas ievērojami augstāk kalnos 
nekā tā, kas tiek izrādīta tūristiem.

Dalībnieki: dziedātājs Intars Busulis, ceļotājs Edgars Zaķis, radio 101 DJ Egons Reiters.

Mans skatījums un pārdomas: Šī ekspedīcija ir sadalīta 12 sērijās, katra nedaudz īsāka par 25 minūtēm. Šoreiz ekspedīcijas gala mērķis ir tepat Eiropā - Rumānija. Priekštats par Rumāniju nekāds dižais nebija, viena no nabadzīgākajām Eiropas valstīm, daudz čigāni un pilns ar ''Dačijām''. Kā izrādās gan ceļotāju, gan mans un vēl daudzu skatītāju priekštats ir samērā aplams. Ar visu savu nabadzīgo statusu lauki ir sakārtoti un apkopti, cilvēki sirsnīgi un laipni, visa dzīves uztvere un domāšana ir savādāka, es pat teiktu, gudrāka. Te cilvēkiem galvenā vērtība ir ģimene, lauki, dzīvesvieta un zirgs, protams, arī Dačija, bet tas jau vairāk uz pilsētas pusi.

Arī daba ir ļoti skaista un vietām mežonīga. taču viens no nozīmīgākajiem Rumānijas simboliem ir karavadoņ Drakulas tēls, kurš neapšaubāmi ir pienesies lielu popularitāti, taču arī šī iemesla dēļ šis tas ir pabojāts un samaitāts, lai tikai pievilinātu vairāk tūristus un nopelnītu.

Šoreiz gan ceļā devās tikai viena ekspedīcijas automašīna un bezceļu krietni mazāk, bet saskumt nevajag, tāpatās ļoti aizraujošs ceļojums. Re, šeit arī bezmaksas lejupielāde un citas noderīgas lietas: http://www.qfilma.lv/Transilvania.html .

Attēli:

Video:

Laboja mad, labots 2x