Par ekspedīciju: Piedzīvojumu autoekspedīcija „1000 jūdzes aiz polārā loka”. 2007. gada augusts. 

2 nedēļu laikā tās dalībnieki speciāli aprīkotās apvidus automašīnās veica vairāk kā 5000 kilometru garu maršrutu smagos bezceļa apstākļos. Ekspedīcijas mērķis bija iepazīties ar tālo ziemeļu dabu un leģendām apvītajām senās sāmu tautas kulta vietām, kā arī nokļūt vienā no tālākajiem Eiropas ziemeļu punktiem. 

Dalībnieki: ceļotājs Harijs Sils, radio 101 DJ Egons Reiters, aktieris Gundars Silakaktiņš, mūziķis Normunds Rutulis, komiķis Jānis Skutelis, ceļotājs Edgars Zaķis.

Mans skatījums un pārdomas: 

Ļoti interesanta un aizraujoša ekspedīcija, kura ir sadalīta 9 sērijās, katra ilgst apmēram 30 minūtes. Lai arī parādītais ieraksts ir pavisam mazs, salīdzinoši ar piedzīvoto, tomēr ir iespēja ielūkoties netālajā ziemeļ Krievijā, aplūkot lieliskas dabas ainavas, ielūkoties cilvēku ikdienā un nacionālajās īpatnībās. Protams, arī sekot līdzi džipiem, šķēršļu pārvarēšanai un bezceļa izbraukšanā. Nav jau arī vairāk ko spoilot, iesaku visiem noskatīties, ir tā vērts. Re, šeit arī bezmaksas lejupielāde un citas noderīgas lietas: http://www.qfilma.lv/polar.html .

Attēli:

Video:


Laboja mad, labots 1x