exsĀrsti

  • omlete112
    0

    Kopš 5dienas vakara sāp labā roka- biceps, triceps un elkoņa locītava, pleca locītava arī, laikam, pārcentos laužoties, Perskindol smēre nelīdz, nevaru roku iztaisnot līdz galam, parasti ar laiku šitie s'*i pāriet, bet tagad ar katru dienu trakāk ir :/ ir kkāds veids kā ātrāk atbrīvoties no šī te? rīt vnk jau treniņš ir

    • Wanted
      0

      Nu nāksies izlaist rīt un iespējams vēl nākamos pāris, nevajag steigties ar tādām lietām.

      • omlete112
        0

        Sasodīts, nav jau itkā pirmā reize, bet šoreiz ir kkā trakāk, paldeis par padomu

    • Lord Eddward
      0

      Galvenais, atpūtini roku, vari kautkā ar siltumu, vai nu ieģērbt vai aiziet uz saunu vai dušā, jo, teorētiski siltums veicinās asiņu pieplūdi un audu funkcijas atjaunošanos

      http://www.uchospitals.edu/online-library/content=P00918 šeit atšķirības starp siltajām un aukstajām kompresēm smile_mini.gif

  • SkitsVicious
    0

    Vakar bija treniņš. It kā treniņa laikā nedabūju pa kājām, neskaitot dažas reizes, kad uzkāpa uz kājām. Šodien no rīta sāka sāpēt šī vieta :

    un mazliet uz potītes pusi. Pēc 1.pāra jau bija grūti paiet, jo uz kaut mazākā spiediena sāpēja. Tagad pamodos, un vēl joprojām sāp. Kas varētu būt noticis?

    • pirtnieks3
      0

      Pārstiepta, pārpūlēta ahileja cīpsla. Super neko tur darīt nevar, centies viņu nenoslogot un valkā apavus, kas tev nenospiež (to gan ziemā ar ziemas zābakiem ir grūti izdarīt.)

    • Shattred
      0

      NENOSLOGO! Gosh, tur var būt nenormālas sekas, ja kaut ko tur 'saplēsīsi'! Vienās sacensībās redzēju kā viena sieviete skrējiena laikā, cik sapratu, saplēsa arhileja cīpslu un pēc tā vairākus mēnešus ģipsī staigāja, vēlāk bija jāiet pie fizioterapeitiem un masāžistiem, lai maz pastaigāt varētu, kur nu atsākt treniņus.
      Manuprāt, pieraksties pie ģimenes ārstes asap.

      • pirtnieks3
        0

        Jup, ja pārpūlēsi un iekaisīs uz 2-3 mēnešiem jutīsies kropls, nevarēsi normāli skriet, brīvi iet. been there done that.

  • Siamese
    0

    Ceru, ka šī ir īstā vieta, kur to rakstīt. Tad nu es jau vairāk kā pus gadu esmu ovolaktoveģetārietis un esmu pamanījis, ka man jābūt uzmanīgākam ar saaukstēšanos un tamlīdzīgām lietām. Būtībā man ir pazeminājusies imunitāte. Kas ir lietas, ko man vajadzētu vairāk ievērot un ēst? Piena produktus lietoju un varbūt pat brīžiem pa daudz. Varbūt B grupas vitamīni?

    • Normunds
      0

      Cik zinu, tad zivju eļļa ir jādzer. Veselīgi jāēd. Ja smēķē, tad labāk piebremzē ar to. Galvenais ieturi vitamīnu bagātīgu uzturu.
      Pašlaik arī cīnos ar imunitātes stabilizēšanu, jo pēc slimnīcas imunitāte ir pasliktinājusies.

      • Siamese
        0

        Nesmēķēju un nekad to ikdienā neesmu darījis. Bet nu ok.

    • Lord Eddward
      0

      Wanted bija jautājis ko līdzīgu, vari palasīt komentārus smile_mini.gif
      https://exs.lv/group/521/forum/2023j
      Iespēju saslimt principā ietekmē trīs faktori:
      1) organisma spēja cīnīties un aizsargāties jeb imunitāte
      2) slimības izraisītāju spēja izraisīt saslimšanu (vājas vai spēcīgas baktērijas, vīrusi)
      3) vides faktori (ziema, auksts, baktērijas/vīrusi vidē, patogēni ceļo starp cilvēkiem slēgtās telpās, utml.)

  • Wanted
    0

    Vēlos uzzināt pēc iespējas vairākas pārbaudītas un garantētas metodes, kas palīdzēs stiprināt un uzlabot imūnsistēmu, paldies!

    • Fidoo
      +3

      Galvenokārt jau pieturēties pie veselīga dzīvesveida.
      Gulēt pietiekami ilgi, lai būtu izgulējies, ja agri jāceļas, tad labāk nedaudz ātrāk arī aizej gulēt, nevis laiku pavadīt kaut kā nelietderīgi.
      Arī veselīgs uzturs iespaido tavu imunitāti. Par junk food labāk vispār nevajadzētu domāt, bet vairāk ēst augļus, kuros ir vitamīni.
      Fiziskās aktivitātes arī ir svarīgas. Nedrīkst dzīvot "sēdošu" dzīvesveidu, ir jāatīsta arī sevi un jānodarbojas ar sportu, bet nu zinot tevi, šo pat varēju nerakstīt, jo tu jau tā ar sportu nodarbojies ļoti aktīvi.
      Jāmēģina izvairīties no stresa. Stresa dēļ var rasties daudzas problēmas, pirmkārt jau problēmas aizmigt, bet nu tas nebūtu tas trakākais. Stresa dēļ var asinsspiediens paaugstināties, parādīties gremošanas problēmas un iedzīvoties vēl un vēl dažādās kaitēs. Es nesaku, ka stress pilnīgi nav vajadzīgs, katram normālam cilvēkam ir dzīvē par ko uztraukties un tas ir normāli, bet galvenais, lai tas nav regulāri, kad savas domas nomāc ar kaut ko sliktu, domā par kaut ko konkrētu, kas liek uztraukties, šādos gadījumos stress uz cilvēka ķermeni iedarbojas negatīvi.
      Vēl nepieciešams dzert katru dienu pietiekami daudz ūdeni (3litri, domāju, tiešām būtu nepieciešami).
      Par alkoholu un smēķēšanu es nemaz neiedziļināšos, to jāaizmirst.
      Higiēnas ievērošana arī ir svarīgs punkts. Roku mazgāšana katru reizi pēc tualetes apmeklējuma, pēc atnākšanas mājas (jo esi bijis sabiedriskajā transportā, skolā un citās sabiedriskās vietās), pirms ēšanas - var pasargāt no dažādu slimību iegūšanas.
      Par skādi nenāk reizi gadā vai pusgadā apmeklēt savu ģimenes ārstu, vienkārši, lai pārbaudītos.
      Protams, dažādu vitamīnu lietošana arī ir pieļaujama. Bet tos nedrīkst lietot arī pārāk lielās normās, jo ķermenī visam ir norma. Arī pārlieku liela vitamīnu lietošana var izsaukt kādas blakus parādības un problēmas veselībā. Pats gan nezinu kādus tieši vitamīnus ieteiktu, bet nu domājas, ka tie būtu B grupas vitamīni, C vitamīns, bet nu par to var konsultēties tur pat aptiekā, kad pērc viņus.

    • Wanted
      0

      Jā, tas viss it kā tiek darīts pēc labākajiem nodomiem, bet es nezinu, kaut kas laikam nav tā. Agri gulēt nevaru aiziet noteiktās dienās, treniņi beidzas vēlu, apmēram pēc pusdivpadsmitiem sanāk aiziet gulēt, parasti mēģinu jau līdz 23 to izdarīt, ceļos ap 7. Stress gan, varētu kaut ko ietekmēt, jā, pagaidām gan liekas, ka drusku pierimis. Uztraucos, jo nezinu kas īsti man ir ar degunu. Dažreiz liekas, ka es to sistēmu ar sportu nokauju tikai, neļaujot atjaunoties. It kā likās ka ir hroniskas iesnas, uztaisīja gliemežnīcu piededzināšanu, uz neilgu laiku palika labāk, bet tagad atkal it atpakaļ.

  • Wanted
    0

    Dažreiz pēc fiziskas slodzes, pārsvarā kardio treniņiem, kreisajā ausī var dzirdēt savu elpošanu/pulsēšanas skaņu. Kaut kad agrāk biju atradis to nosaukumu, bet tagad vairs nesanāk. Kas par vainu?

    • Aizkadrs
      0

      Par cik esmu sportiski pasīvs cilvēks, tad man pēc pamanāmas slodzes tā notiek...var teikt, katru reizi.

    • Lord Eddward
      0

      Varētu būt dēļ asinsrites sistēmas slodzes, sirds saraušanās fāzē izgrūž daudz asiņu, kas izraisa pulsācijas pa artērijām, un ausīs tās var sadzirdēt, vienkārši saklausāmas artēriju sieniņu svārstības.

      internal carotid artery, kas var pulsēt
      diagnozi var saukt par tinnītu, kura izcelsme varētu būt paaugstināts asinsspiediens
      Lapā, no kuras ņēmu, tika minētas arī turbulences izraisītas svārstības, kad asiņu plūsma nevis pulsācijas bet īpatnējas plūsmas rezultātā iesvārsta artērijas sieniņu, kā arī ar auss aparātu saistīti traucējumi (ar vidusausi saistīto muskuļu spazmas)

      ( http://www.askdoctork.com/is-it-unhealthy-th...ar-201307195158 )

      • Wanted
        0

        Angliskajā nosaukumā, kas sastāvēja no 3 vai 4 vārdiem bija arī vārds ''tube''. Cik tas nopietni vispār ir/vai jāuztraucas/vai var kaut kā ārstēt?

  • Dawgora
    0

    Jau kādus 4 mēnešus man vēdera kreisajā apakšpusē ir tāda dīvaina sajūta pie kunģa, aizkunģa dziedzeri. Es nezinu kas tas īsti varētu būt. Dzert es nedzeru, bet parasti kad iedzeru, lielākoties visu atvemju. Nevarētu būt ka vemjot iekšas neesmu sačakarējis? Jo šāda kņudoša sajūta (nav sāpes) jau ir no kāda... Oktobra. Pie ārstiem neesmu gājis, jo praktiski man nav laika un arī praktiski bail iet. Vecāki saka ka no stresa, es nezinu no kā tas ir. Varbūt viena niera sāk atteikties. hihi.gif Otrā vēdera pusē nekādas sajūtas nav.

    Tā sajūta ir kkur pie kreisās puses, tieši pie ribām. dažreiz jūt pie muguras. smth like that.

     

    Nevarētu būt gastrīts vai kunģa čūla? Jo... Es dzīvoju kojās un nepārāk daudz ēdu, bet ūdeni it kā dzeru pietiekami. Es nezinu kas īsti notiek.

    Idejas?

    • Normunds
      0

      Mazliet paraksturo dīvaino sajūtu, tad varbūt varēšu palīdzēt.

      • Dawgora
        0

        Tāda kņudoša, it kā kutinātu, bet nesāp. Jūtos tā, ka visu laiku prese būtu savilkta (tāda sajūta ka prese ir savilkta).

         

        Un pirmā reize, cik atceros, bija pēc vemšanas nākamajā rītā.

        Šobrīd, kad esmu paēdis ar pilnu māgu- pilnīgi nekas nav. nu gandrīz nekas nav.

        • Normunds
          0

          Varbūt kāda infekcija. Ja nepāriet, tad iesaku doties pie ārsta, jo man mazliet dedzināja kuņģi, arī dīvaina sajūta bija, bezspēks, daudz nevarēju ieēst. 3 mēnešus mocījos, 1 mēnesi gaidīju līdz tiku pie pārbaudēm un izārstēju nedēļā ar vajadzīgajiem medikamentiem.

          Domāju, ka gastrīts vai kuņģa čūla tev nav, jo tad ir pamanāmāki simptomi, taču tas nenozīmē, ka nekas nopietns nav.

- 1 - 2 - 3 - ... - 17 - 18 - 19 -