exsĀrsti

  • Niggah
    0

    Varbūt kādam ir aizķērusies kāda nestandarta metode, kā ātrāk tikt vaļā no sapēm, kas radušās sitiena rezultātā? Pirmdien spēlējot basketbolu pakritu, kā arī mans 90 kg smagais klasesbiedrs uzkrita man uz kājas, pilnībā liekot tajai atsisties pret zemi. Šobrīd mazliet sasists celi, bet tas vēl nieks, vairāk moka sāpes pēdā, nevaru to patīkami pielikt pie zemes, kaut arī jau piektdien man šī kāja noderēs ballītē :S

    Protams, jau tiek smērētas dažādas sāpju, tūksas mazinošas ziedes, taču iedomājos, ka varbūt kādam aizķērusies kāda "lauku sētas" metode, jo ar šāda tipa traumām jau noteikti ir saskāries ikviens no mums.

    • adidasiK
      +1

      Varētu līdzēt kautkādas kompreses. Bet kuras tieši tev deres es īsti nezinu.

      • Niggah
        0

        Mātei jautāju par 40 grādīgā kompresi, ne īpaši piekrita par nepieciešamību, bet viņa jau man arī nav nekāds mediķis, kaut arī palīdzējusi ir ne mazums reižu crazy.gif

    • Lord Eddward
      0

      Vari uztaisīt aukstā ūdens (līdz 2 dienām pēc traumas) un tad karstā (ciešami karstā) ūdens vannas vai kompreses, lai aukstums samazinātu iekaisuma procesus (ieskaitot sāpes) un karstums pastiprinātu asiņu piekļuvi, sekojoši arī pastiprinot atjaunojošo organisma iedarbību.
      Uz ādas uzliekamais pretsāpju līdzeklis varēs palīdzēt pārvarēt diskomfortu ballītē http://pilsaptieka.lv/lv/categories/medikame...tojami_lidzekli Ibumetins, Ibuprofēns vai Diclac ziede/gēls, bet to tik šādiem gadījumiem.

      Galvenais nemoki tik daudz turpmākajā nākošajā vai nākošajās divās nedēļās, ēd veselīgi, izgulies, un viss sadzīs biggrin_mini2.gif (skatoties, kāda veida audu traucējumi, dzīšana var aizņemt no nedēļas līdz pāris mēnešiem)

  • Moondefender
    0

    Jau ento reizi ir tā, ka pirkstiem tajā vietā, kur sākās nagi plaisā āda. Nereti saplaisā tik daudz, ka sāk asiņot.
    Kāds zin, kas tas ir? Varbūt kādi vitamīni trūkst organismā?

    • Lord Eddward
      0

      Iespējams sausa āda, iespējams kāds baktēriju/sēņu izraisīts iekaisums (mazticams)... Vai Tev ir jānodarbojas ar kautko, dēļ kā smērējas pirksti, piemēram, automašīnu, un līdzīgas tehnikas remonts?

    • lakrica
      +1

      Nezinu, manuprāt nekas īpaš. Bieži vien tā ir, paskatoties tagad uz rokām arī kādiem diviem pirkstiem tā ir. Jākopj rokas, jālieto kāds mitrinoš krēms.
      Bieži man tā ir īkščiem tieši velkot apavus wink_mini.gif

      • Lord Eddward
        0

        Varu piebilst ka ne tikai rokas, bet arī sejas ādu, un kājas smile_mini.gif

  • Kensija
    0

    Treniņu laikā un pēc treniņiem stipri sāp ceļi, grūti paskriet un palekties.
    kā dēļ tas varētu būt, un kā to novērst?

    • adidasiK
      0

      Pirms treniņa kārtigi jaiesildas, ir īpaši japievērš uzmanību ceļiem. Un šito jāpasaka trenerim, iespējams samazinās slodzi uz ceļiem.

      • Kensija
        0

        Labi, parunāšu ar treneri

    • Lord Eddward
      0

      Kad rodas sāpes (intensīvu darbību ietekmē), vai kļūst grūti dēļ sāpēm vai nespēka tieši kājās?

    • Ridiculus
      0

      Kārtējais jautājums. Ko darīt, ja ir sanācis izgriezt kāju. Kā tas ir? Nu situ parastu sitienu ar kāju. Lai to veiktu, parasti ir jāpagriež gurni sitiena virzienā. Šoreiz pagriezās gurni un augšstilbs, bet apakšstilbs palika taisns, tāpēc pie ceļgala sanāca tāda kā kājas izgriešana. Protams, uzreiz arī ielikās vietā (it kā), bet vēl joprojām jūtu mazu diskomfortu tajā vietā (īpaši saliecot kāju), bet nesāp. Vai man apsaitēt ceļgalu ar elastīgo binti?

      • Ridiculus
        0

        OK, sāku saprast, ka brīdī, kad sēžu, saliecot kāju vairākas reizes pēc kārtas, tā vieta sāk arī sāpēt.. Staigāt gan varu normāli.

      • kamaziK
        -2

        Nogriez kāju :- D nesāpēs vairs tā vieta un nesajutīsi Diskomfortu :- D

        P.S. Sasmērē ar kko un pagaidi lai iesūcas ādā, pēc kā liec virsū Elastīgo.

        • Ridiculus
          0

          Man ir pieejama tikai šī ziede.

      • Fidoo
        0

        He, he. Man arī ir vajadzīga palīdzība un pats ar ko šādu vēl neesmu saskāries.
        Tātad, apmēram uz mēnesi vajag ierobežot vēlmi gulēt, nezinu kā pareizāk izteikties. Kafijas un enerģijas dzērieni nav pietiekami efektīvi, tāpēc gribu painteresēties, varbūt kāds ir lietojis kādu līdzekli (legālu/nelegālu), kura ietekmē miegs pazūd un ķermenis daudz maz jūtās strādātspējīgs. Nav tā, ka es mēnesi no vietas negribu gulēt, bet vajadzētu tā, lai dienā tās būtu maksimums 3 stundas (labākajā gadījumā), ar šobrīdējo situāciju, kad biju pieradis gulēt 8+ stundas, pāriet uz tādu režīmu ir diezgan sarežģīti. Kaut ko esmu dzirdējis par kofeīna tabletēm, bet nu māc šaubas par viņu efektivitāti. Kā arī vēlams, lai iesakat kaut ko tādu, ko paši reāli esat izmantojuši (cenas arī būtu patīkami uzzināt Kā arī varbūt kādi ieteikumi uzturam, ko ēst brīžos, kad jūties noguris, es domāju kaut ko specifisku, bez parastajiem enerģiju saturošajiem produktiem. Paldies.

        • Fidoo
          +1

          Guarana.

          Guarana ir liānveidīgs augs, kas aug Amazones lietus mežos un jau kopš seniem laikiem tiek lietots kā dzīvības eleksīrs imunitātes stprināšanai. Galvenā aktīvā sastāvdaļa ir kofeīns. Guarana palīdz uzturēt možumu, saglabāt gan fizisko, gan garīgo vitalitāti. Tā mazina noguruma un saglabā koncentrēšanās spējas. Guarana veicina tauku vielmaiņas procesus un samazina palielinātu ēstgribu, palīdzot svara kontroles procesā.

          Minimālais kofeīna saturs vienā tabletē - 10mg. Iepakojumā 30 tabletes un izmaksas tikai nedaudz virs 5 eiro.

          Ja godīgi palīdz. Pēdējās divas reizes, kad gulēju bija pirmdien 6h no vieniem dienā līdz septiņiem vakarā. Tad nebiju gulējis 33h. Aizgāju šonakt 4 naktī pagulēt tikai uz vienu stundu. Piecelties, protams, bija ļoti grūti, bet tad diezgan ātri viss ritmā iegāja un varēju pilnvērtīgi koncentrēties mācību procesam. Ilgāk gan par 33h nesanāca izturēt, jo visu šo laiku tika pavadīts smagi mācoties, līdz ar to nogurums veidojās un gāju gulēt uz to stundu tikai tāpēc, ka mani pārņēma ļoti dīvainas sajūtas. Nerunājot par to, ka bija apgrūtināti lasīt un saprast tekstu, kaut kas dīvains kakla apvidū tika sajusts, likās, ka viss tur piepamst un tūlīt pazudīs elpa. Nu ko, esmu atradis sev meklēto vielu, pietam bez receptes var iegādāties. Jāteic gan, ka izmantošu tikai janvārī, ar nākamo mēnesi jāmēģina ieiet pareizā miega režīmā ar vismaz 7h miegu diennaktī. smile_mini.gif

          • Lord Eddward
            0

            Būs Tev kofeīna abstinence februārī - muskuļu trīce un tahikardija biggrin_mini2.gif

            vari diezgan daudz apēst, līdz 400-500mg kofeīna līdz parādīsies intoksikācijas pazīmes. Letālā deva ap 150 to 200 mg uz 1 kg ķermeņa masas... tāpēc var dozēt biggrin_mini2.gif
            Reku īpatnējs eksperiments ar zirnekļiem un to spēju veikt zirnekļu tīklus:


            No farmakoloģijas, kafeīns inhibē smadzeņu inhibīciju biggrin_mini2.gif (proti, ir vielas kas izdalās smadzeņu šūnām strādājot - adenozīns, šīs vielas saisti ar receptorstruktūrām, kas tālāk sekmē šūnu funkcionēšanas samazināšanos bremzē kofeīns, kura molekulārā struktūra ir līdzīga, vienkārši, kofeīns saista inhibējošos adenozīn-atkarīgos receptorus. Ak kā man pašam to ir grūti saprast biggrin_mini2.gif ) un tiek stimulēta neirotransmiteru pastāvīga izdale...

            Manas domas par šo - labāk nevajag, var nedaudz sabojāt nervu sistēmu (neirotransmiteru koncentrācijas) + mācīšanās šādā zombijveida stāvoklī, tāpat kā zirneklim kas ar kofeīnu sadzirdīts, būs neefektīvi sad_mini.gif

            Atceros pagājušogad ģenētikas eksāmenam gatavojoties 24 stundas negulēju, jo vienkārši nenāca miegs, kādā 14-15. stundā visi burti konspektos sāka lēkāt, bija pretīgi biggrin_mini2.gif

          • Ridiculus
            0

            Atļaušos izveidot miniblogu, neesot grupā.

            Padsmitajos decembra datumos treniņa laikā, spēlējot futbolu ar mazu bumbu, trāpīju nevis pa bumbu, bet pa zemi ar ārējo pēdas daļu, savainojot mazo kājas pirkstiņu. Viss turpmākais treniņš tika pavadīts pamatīgās sāpēs, bet atkāpties un doties mājās nevēlējos (izlases treniņi). Izlaidu kādu nedēļu treniņu, ārstēju, smērējot:

            Bija gan uzpampus, gan sāpes, staigājot apavos, tomēr pēc laika praktiski pārgāja. Nu jau visu šo nedēļu trenējos normāli. Neko nejutu, līdz šodienas (vai vakardienas treniņam). Mazais pirkstiņš sāk par sevi liecināt. Tā kā man ir cīņas sports un ir jāsit ar kājām, šķiet, būšu atdzīvinājis traumu. Tiesa, sāp minimāli. Un ne katru reizi, kad veicu sitienu ar kāju. Decembrī es pat palēkāt nevarēju, bet te es tiešām visu darīju bez sāpēm, līdz šodien sāku just minimālas sāpes. Kas tas varētu būt? Lūzums nav, jo kustināt pirkstu varu, bez sāpēm. Drīzāk sāp tad, kad ir spiediens uz pirkstu - saspiežot vai veicot sitienu ar to kāju.

            • Kurbads
              0

              Uzpampums joprojām ir?

              • Ridiculus
                0

                Līdz šodienai nebija. Tagad tāds maziņš, maziņš.

                • Kurbads
                  0

                  Hmm. Man ir divi pieņēmumi.
                  1) Viņš varētu būt stipri sasists un Tu neesi viņu līdz galam izārstējis, nav vēl atjaunojies.
                  2)Sprādzis kauls, bet šī iespēja ir mazāka nekā 1., jo tad būtu jābūt diezgan lielam uzpampumam un pirkstam būtu jāsāp.

                  Nu jebkurā gadījumā jāturpina smērēt un ārstēt, secinājumi ir tādi, ka sāki treniņus par ātru, neizārstējot pirkstu.
                  Gan jau jāsagaida @Fidoo un @Lord Eddward tie varēs pateikt, ko vairāk.

          - 1 - 2 - 3 - ... - 16 - 17 - 18 - 19 -